Mięso ekologiczne

Kupuj śmiało produkty żywnościowe online!

Jeśli mieszkasz poza Warszawą i jej najbliższymi okolicami, a w Twoim koszyku znajdzie się mięso, wędliny lub nabiał to produkty te zapakujemy w ZESTAW TERMICZNY.

ZESTAW TERMICZNY = pudło styropianowe i wkład chłodzący. Całość uszczelniona folią stretch, aby zminimalizować ryzyko utraty temperatury.
Paczki kurierskie doręczane są następnego dnia roboczego od wysłania paczki.

Na terenie Warszawy i okolic zamówienie przez Ciebie mięso dowieziemy własnym transportem, w tym samym dniu, kiedy otrzymujemy dostawę - dzięki temu otrzymujesz tylko najświeższe produkty.

Ponadto:

  • Produkty świeże zawsze pakujemy osobno, aby móc je chłodzić w czasie transportu.
  • Możesz zamówić zakupy z dostawą na ten sam dzień i wybrać 1 godzinne okno dostawy, tak abyśmy byli dokładnie wtedy, kiedy potrzebujesz.


Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące dostaw, skontaktuj się z nami pod nr +48 784 566 327 lub wyślij mail na adres: internetowy@freedelikatesy.pl

 

MIĘSO EKOLOGICZNE - Kupuj odpowiedzialnie

Większość z nas każdego dnia próbuje kupić dobre mięso lub wędlinę. Przeważająca liczba prób kończy się uzyskaniem produktu, który po 2 dniach robi się oślizgły, a smak i zapach nijak nie przypominają tego dobrze znanego, swojskiego. Przemysł mięsny i wędliniarski to jedno z największych oszustw w naszym kraju. Powołanie licznych inspektoratów i instytucji nadzoru uśpiły naszą czujność i wcale nie sprawi, że na rynku mięsnym dzieje się lepiej. Wciąż można dostać parówki o zawartości mięsa nieprzekraczającej 6%! Ciężko w to uwierzyć, a jednak dzieje się!


Środki masowego przekazu wiele razy alarmowały, iż w Polsce nadmiernie i nielegalnie stosuje się antybiotyki, hormony i sterydy przy przemysłowej produkcji mięsa. Powodują one zwiększenie masy zwierząt w dość szybkim okresie czasu.

 

W przypadku kurczaków cykl produkcyjny to około 6 tygodni. Po tym czasie otrzymujemy 1,5kg bombę sterydów i antybiotyków, bo kurcze żyjące w normalnych warunkach, na wiejskim podwórku, po takim okresie czasu jest wielkości pięści. Te przyrosty masy kurcząt na fermach wynikają z paszy: szpikowane są paszami wysokobiałkowymi naszpikowanymi sterydami. Te sterydy powodują u ptaków wilczy apetyt, ale niszczą ptakom układ odpornościowy, co tłumaczy faszerowanie je ogromnymi ilościami antybiotyków, by nie dopuścić do pomoru stada. A potem taki twór trafia na nasze stoły.


Wszystkie te substancje, którymi naszpikowany jest kurczak kumulują się w naszym ciele powodując alergię, fibromialgię, nowotwory, cukrzycę, choroby autoimmunologiczne i nadciśnienie. Po zjedzeniu 1 porcji zapewne nie poczujesz żadnych dolegliwości, ale na te choroby pracujemy latami, a dieta ma na nie niebagatelny wpływ. Dlatego każdego dnia stajemy przed wyborem – i podejmujemy decyzję. Warto, by była ona świadoma!

 

Wybierając mięso ekologiczne masz pewność co do rzetelności dostawcy i producenta, oraz tego, że produkt, który finalnie trafi na Twój stół jest wolny od wymienionych tu środków i powstał z poszanowaniem zwierząt i pracy ludzkiej. Kupuj odpowiedzialnie!

 

Ekologiczne bezpieczne mięso kupisz tutaj: freedelikatesy.pl/category/mieso-i-wedliny