Migdały blanszowane 350g ORGANIC - BIO

  • Producent: ORGANIC FARMA ZDROWIA
  • Kod: 012916
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY - GRATIS OD 250ZŁ
    300zł W KOSZYKU = 10% RABATU
    500zł W KOSZYKU = 16% RABATU
    1000zł W KOSZYKU = 20% RABATU
    Zasady rabatu EKO-TURBA-LUTA
4899
cena produktu z VAT
szt.
Migdały blanszowane ekologiczne

Skład: migdały blanszowane ekologiczne 100%
Produkt zawiera alergen: orzechy. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 350g

Pochodzenie: Włochy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 648 kcal (2685 kJ)

Białko: 22g

Węglowodany: 20g

Tłuszcz: 51g

Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

Konfekcjonowano przez Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904


Informacje dodatkowe:
Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, ale także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. Z ekologicznych migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.

Przepis na masło migdałowe:
200g migdałów (namoczenie migdałów na noc poprawia ich strawność), 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin, 1 łyżeczka słodu z brążowego ryżu, szczypta soli morskiej.
Migdały zmielić dodając oliwę, wymieszać z resztą składników. Wybornie smakuje z chlebem z pełnego przemiału.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.