MAKARON (JAGLANY) ŚWIDEREK FUSILLI BIO 250 g - FABIJAŃSCY

  • Producent: FABIJAŃSCY
  • Kod: 006133
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY - GRATIS OD 250ZŁ
    300zł W KOSZYKU = 10% RABATU
    500zł W KOSZYKU = 16% RABATU
    1000zł W KOSZYKU = 20% RABATU
    Zasady rabatu EKO-TURBA-LUTA
1399
cena produktu z VAT
szt
Ten produkt będzie dostępny w ciągu 48h od Twojego zamówienia - jeżeli chcesz szybszą dostawę, wybierz podobny produkt z poniższej listy:
MIÓD MANUKA 400+ 1KG WATSON&SON
528,24 zł
chwilowo niedostępny
MIÓD MANUKA 700+ 2500G WATSON&SON
369,99 zł
chwilowo niedostępny
MIÓD MANUKA 100+ 250G WATSON&SON
93,44 zł
chwilowo niedostępny
Liść melisy 25x1,5g DARY NATURY - BIO
7,29 zł

Makaron jaglany świderki ekologiczny, na wodzie źródlanej

Skład:
m
ąka jaglana z uprawy ekologicznej, woda źródlana.
Produkt może zawierać gluten.

Masa netto: 250g

Pochodzenie: Polska, Czechy,Włochy, Austria lub Niemcy - zależy od partii - podane razem z terminem ważności na opakowaniu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 357kcal (1514kJ)
Tłuszcz: 3,2g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g

Węglowodany: 70g
w tym cukry: 0,5g
Błonnik: 1,9g
Białko:11g
Sól: 0g

Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE

Wyprodukowane przez: Rodzinna Wytwórnia Makaronów Fabijańscy, Jarosław Fabijański, ul. Działkowicza 34, 58-506 Jelenia Góra

Informacje dodatkowe:
Woda źródlana - krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...

Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.

Sposób gotowania: zagotuj wodę, 4-5 litrów (na całe opakowanie makaronu). Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości - 5-7 min., al dente - 4 min. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rokoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.