Kaszka owsiana pełnoziarnista od 5 miesiąca 250g MNIAM - BIO

  • Producent: MNIAM
  • Kod: 015259
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY - GRATIS OD 250ZŁ
    300zł W KOSZYKU = 10% RABATU
    500zł W KOSZYKU = 16% RABATU
    1000zł W KOSZYKU = 20% RABATU
    Zasady rabatu EKO-TURBA-LUTA
1590
cena produktu z VAT
szt.

Kaszka owsiana pełnoziarnista od 5 miesiąca ekologiczna

Skład: mąka owsiana pełnoziarnista*, witamina B1.
*Składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Masa netto: 250g

Pochodzenie: Austria

Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna - 1669 kJ / 395 kcal

tłuszcz - 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
węglowodany - 69,1 g
w tym cukry - 1,2 g
błonnik - 6,3 g

białko - 11,5 g
sól - 0,03 g
tiamina (witamina B1) - 1100 ug

Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Certyfikacja: AT-BIO-501 Rolnictwo UE

Wyprodukowane dla: Eko-Wital Sp.z o.o., ul.Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01

Informacje dodatkowe:
Bez dodatku soli. Bez dodatku cukru. Nie zawiera mleka.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i dla małych dzieci. Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
Ten produkt jest przeznaczony do uzupełnienia diety, której podstawą jest mleko kobiece lub modyfikowane. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
Zgodnie z obowiązującym schematem żywienia niemowląt, niezależnie od sposobu karmienia, kaszki glutenowe wprowadza się w 5-6 miesiącu życia dziecka. Na początek w niewielkich ilościach, w ramach oswajania organizmu dziecka z glutenem np. 1 płaską łyżkę dziennie.
Jeśli dziecko dobrze toleruje gluten, to po miesiącu, dwóch możesz podać pełną porcję kaszki.

Sposób przygotowania do spożycia:
1. Do 200 ml ciepłego mleka następnego lub krowiego w temperaturze 40-50 stopni C
2. dodaj 3 płaskie łyżki stołowe (20 g) kaszki. Przepis można modyfikować zależnie od preferencji dziecka.
3. Sprawdź temperaturę posiłku przed podaniem.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące