Kaszka kukurydziano - ryżowa z tapioką od 5 miesiąca bezglutenowa 250g MNIAM - BIO

  • Producent: MNIAM
  • Kod: 015261
  • Dostępność: Chwilowo brak
    KOSZT DOSTAWY - GRATIS OD 250ZŁ
    300zł W KOSZYKU = 10% RABATU
    500zł W KOSZYKU = 16% RABATU
    1000zł W KOSZYKU = 20% RABATU
    Zasady rabatu EKO-TURBA-LUTA
1590
cena produktu z VAT

Kaszka kukurydziano-ryżowa z tapioką od 5 miesiąca ekologiczna, bezglutenowa

Skład: mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z tapioki*, witamina B1.
*Składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Masa netto: 250g

Pochodzenie: Austria

Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal

tłuszcz - 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
węglowodany - 79,4 g
w tym cukry - 0,2 g
błonnik - 2,0 g
białko - 6,1 g
sól - 0,01 g
tiamina (witamina B1) - 1100 ug

Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Certyfikacja: AT-BIO-501 Rolnictwo UE/spoza UE

Wyprodukowane dla: Eko-Wital Sp.z o.o., ul.Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01

Informacje dodatkowe:
Bez dodatku soli. Bez dodatku cukru. Nie zawiera mleka. Produkt bezglutenowy.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i dla małych dzieci. Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
Ten produkt jest przeznaczony do uzupełnienia diety, której podstawą jest mleko kobiece lub modyfikowane. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
Zgodnie z obowiązującym schematem żywienia niemowląt, niezależnie od sposobu karmienia, kaszki glutenowe wprowadza się w 5-6 miesiącu życia dziecka. Na początek w niewielkich ilościach, w ramach oswajania organizmu dziecka z glutenem np. 1 płaską łyżkę dziennie.
Jeśli dziecko dobrze toleruje gluten, to po miesiącu, dwóch możesz podać pełną porcję kaszki.

Sposób przygotowania do spożycia:
1. Do 200 ml ciepłego mleka następnego lub krowiego w temperaturze 40-50 stopni C
2. dodaj 3 płaskie łyżki stołowe (20 g) kaszki. Przepis można modyfikować zależnie od preferencji dziecka.
3. Sprawdź temperaturę posiłku przed podaniem.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące