Chleb hruby pszenno-żytni sitkowy 600g BIO-PIEKARNIA - BIO (dostawa do sklepu - wtorek po południu) *

  • Producent: BIO-PIEKARNIA
  • Kod: 007161
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY - GRATIS OD 250ZŁ
    300zł W KOSZYKU = 10% RABATU
    500zł W KOSZYKU = 16% RABATU
    1000zł W KOSZYKU = 20% RABATU
    Zasady rabatu EKO-TURBA-LUTA
1080
cena produktu z VAT
szt.
Chleb hruby pszenno-żytni owsiany- EKO

Waga: ok. 600g (+/- 50g).

Producent: Bio-Piekarnia

Chleb wypiekany w kamiennym piecu ogrzewanym opałem drzewnym.

Całe ziarno użyte do ciasta jest mielone na kamiennych żarnach.

Bez ulepszaczy i konserwantów.

Skład: pszenica- eko, żyto - eko, zaczyn z mąki pszennej - eko, woda, sól

Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest
RE-07/2005/PL.

HRUBY jest naturalnie twardym pieczywem, ponieważ w procesie wypieku nie stosujemy środków spulchniających ani polepszeczy chemicznych.
Zboże pochodzi wyłącznie z upraw ekologicznych. Całe ziarno mielone jest bezpośrednio przed wypiekiem w młynie z kamiennymi żarnami.

Wyrabianie ciasta oraz formowanie bochenków odbywa się ręcznie. Wypiek w kamiennym piecu, ogrzewanym opałem drzewnym.
Po wypieku Hruby prze 24 godz. "dojrzewa". Staje się wtedy lekkostrawny i lepiej przyswajalny.

W miarę przechowywania jego smak zmienia się z łagodnie kwaśnego po orzechowo słodkawy. Jest to efekt przemian zachodzących w pieczywie nie konserwowanym chemicznie.